Suvun toiminta

Könnin suku on kokoontunut sukukokouksiin vuodesta 1947 alkaen. Silloin kirjattiin Könnin suvun yhteistoiminnan perussääntö ja määriteltiin suvun jäsenyys.

Seuraavan sukukokouksen aika ja paikka kannattaa varata kalenteriin hyvissä ajoin. Seuraavan kerran suku kokoontuu yhteen syksyllä 2025.

Voit rekisteröityä Könnin sukuseuran jäseneksi tai ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista tästä saadaksesi tietoa tulevista sukukokouksista ja muusta toiminnasta.

Sukuun liittyvää tietoa ja muistoja kootaan sukusivustolle, jonka osoite on konninsuku.fi. Voit lisätä sukuluetteloihin uusia henkilöitä tästä.

Könnin suvun yhteyttä edistää ja perinteitä vaalii Oltermannikunta.

Sukuyhdistyksen toimintaa voi tukea ostamalla sukutuotteita.

Könnin suvun järjestäytymisen vaiheita

Mestari-Könni Ukko Könni kirjoitti elokuussa 1991 oheisen tekstin ”Könninsuvun järjestäytymisen vaiheita”. Tässä kirjoitus täysin alkuperäisessä muodossaan pienine lisäyksineen, tarkennuksineen. Mestari-Könni muistelee mm. Könnin suvun koollekutsumisen aivan aikaisimpia vaiheita, suvun järjestäytymistä, sukukirjan tekemisen alkuvaiheita ja tekemistä, oltermannikunnan toimintaa jne. Todellinen sukuseuran historian originaali!

Könninsuvun nettisivut ovat vähitellen tulleet yhdeksi suvun tiedonlähteeksi ja viestinnän välineeksi. Lauri Jouppi on kirjoittanut artikkelin sukusivujen vaiheista.

Könnin sukuseura ry:n perustaminen

Seinäjoella vuonna 2009 pidetyssä Könnin suvun sukukokouksessa päätettiin yksimielisesti perustaa Könnin sukuseura ry. Oltermannikunnalle annettiin tehtäväksi huolehtia yhdistyksen perustamisesta ja toimia sen hallituksena seuraavaan sukukokoukseen asti. Oltermannikunta tekee tarvittavia muutoksia kokoukselle esiteltyihin sääntöihin ottaen huomioon myös rekisteriviranomaisten vaatimukset.

Vuonna 2009 valittu Oltermannikunta toimi yhdistyksen ensimmäisenä hallituksena. Hallituksen puheenjohtajana toimi Mestari-Könni Pekka Könni ja hallituksen varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana toimi Martti Koskenkorva.


The Könni Family history and pages in short can be found here.