Kuvaajana Esko Koivisto

Esko Koivisto on kuvannut Könnin suvun vaiheita ja suvun valmistamia kelloja. Kuvia on mahdollista tilata suoraan valokuvaajalta. Aikarauta -valokuvanäyttelyn kuvista tehtyä valokuvateosta voi tilata sukuyhdistyksen kautta.

7-viisarinen, valmistaja Juho Juhonpoika Yli-Könni vuonna 1842. Kello ostettiin Ilmajoen säästöpankille vuonna 1918.
Yksityiskohta Helsingin Suurkirkon tornikellon koneistosta, valmistanut Juho Juhonpoika Yli-Könni vuonna 1841. Kello oli käytössä vuoteen 1902 saakka, jolloin se korvattiin ulkomailta tilatulla kellolla. Turun Tuomiokirkon ohella tämä on ainoa suomalaisvalmisteinen kello, jossa on neljänneslyönti. Kuvattu Suomen Kellomuseossa.

Esko Koivisto

Syntynyt 1957 Seinäjoella

Tutkinto: AA in Photography, Art Institute of Atlanta

Työskennellyt eri valokuvauksen osa-alueilla lehtityöstä multivisioihin sekä mainoskuvaukseen Helsingissä vuodesta 1983. Intohimoina vedenalaisen maailman kuvaus sekä uusin digitaalitekniikka.

Käsien taitoa, näkemyksiä

Valokuvaaja Esko Koivisto on kuvannut Kuortaneella Könnin suvun XI sukukokouksessa 9. elokuuta 2000 esillä olevan näyttelynsä ”Aika Rauta” teokset omana kunnioituksenaan Könnin mestareiden moninaisille töille. kellojen tekeminen on aikoinaan vaatinut hienointa sepäntyötä, taitoa ja uutteruutta. Könnin seppäsuvun kellojen esittäminen valokuvan keinoin on VIII polven könniläisen Esko Koiviston tuominen sukukokoukseen. Näyttelyn teoksissa voidaan nähdä sekä hienoimpia yksityiskohtia kellokoneistoista, että sävykkäitä kuvakulmia kaappikelloista, käytetyistä työvälineistä jne.. Voidaan sanoa, että tässä näyttelyssä taiteilija tulkitsee valokuvillaan taitajien mestaritöitä.

Esko Koivisto on syntyjään seinäjokinen ja työskentelee nykyisin Helsingissä. Koivisto juhlii tänä vuonna 20 -vuotistaiteilijajuhlaansa valokuvaajana. Valokuvaaja on halunnut juhlavuotensa kunniaksi tuoda yhden näyttelynsä kotiseudulleen Pohjanmaalle.

Työnäytteitä: http://www.eskokoivisto.com