Ilkka 14.8.2003

Sanomalehti Ilkka uutisoi Könnin sukukokouksesta 11.8.2003 ja teki jatkoartikkelin 14.8.2003:

Könnien kellomestarit tutkimuskohteeksi

Laajalti tunnetut Könnien kellomestarisuvun työt päätyivät tutkimuskohteeksi. Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo on käynnistänyt yhdessä Suomen Kellomuseon, Jyväskylän yliopiston ja Könnin suvun kanssa tutkimus- ja näyttelyhankkeen, jonka tavoitteena on koota Könnien mestareista ja heidän töistään kertova näyttely. Näyttely sijoittuisi Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoon vuodelle 2006.
Hankkeeseen liittyy kysely Könnien valmistamista kelloista. Kyselyn avulla tutkijaryhmä toivoo saavansa kerätyksi kelloista mahdollisimman laajan tietoaineiston näyttelyä ja tutkimusta varten.

Kysely kohdennetaan yksityisille ihmisille kautta Suomen ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kaavakkeita sekä lisätietoja hankkeesta saa E-P:n maakuntamuseosta.

Könnien monitaiturit vaikuttivat usean sukupolven aikana valmistaen monipuolisen tuotannon muun muassa kelloja, lukkoja, aseita ja messinkitöitä. Kelloista tunnetuimpia ovat kaappikellot, mutta Könnien käsistä on lähtenyt maailmalle kaikenkokoisia taskunauriista tornikelloihin.