XVIII sukukokous 2022 Seinäjoella

Sukukokous toteutui lauantaina 10.9.2022 Sorsanpesän nostalgisessa Prunnissa. Kokouspaikka oli tullut tutuksi monelle kokousosallistujalle suosittuna viihdekeskuksena. Elämänkumppanikin oli joillakin löytynyt. Tunnelma kokouspaikalla oli lämmin ja vapautunut. Osallistujat saattoivat siirtyä ympyrämuotoisessa Prunnissa väljästi pöydästä toiseen. Seurustelu vanhojen ja uusien tuttujen kanssa oli näin luontevaa.  

Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Marja-Leena Rinta-Kokko ja sihteeriksi Lauri Jouppi. Mestari Könniksi valittiin edelleen Martti Koskenkorva. Uusiksi oltermanneiksi valittiin Petteri Pohto ja Jarkko Könni oltermannin tehtävistä väistyvien Juha Pohdon ja Juhani Hannukselan tilalle. I Oltermanniksi valittiin Lauri Jouppi ja muina oltermanneina jatkavat edelleen Sirkka Kumpula, Liisa Kupiainen, Outi Könni, Heikki Maunula, Vuokko Palonen ja Jukka Vappula. Kokousrutiinien jälkeen maistui runsas kokouslounas kruununaan maukas pikkuleivos kahvin kera.

Professori Timo Myllyntauksen kokousesitelmä johdatti etelä-pohjalaisen yrittäjyyden juurille. Esitelmän mukaan talonpojat purjehtivat maailmalla ja saivat vaikutteita teollistumisen edistämiseen. Tuolloin myös könniläiset työnäytteet metallin käsittelyn ja planetaarisen tiedon yhdistämisestä kellojen ajan näyttöön tulivat tunnetuiksi. Unohtaa ei voi kekseliäisyyttä, jota arjesta selviäminen ja vaurastuminen tuohon aikaan ja edelleen vaativat.

”Jonsei piru niin Könni”, soitannollisia tarinoota vanhoolta aijoolta pysäytti kokousväen puoleksi tunniksi hyvin suunnitellun ja upeasti toteutetun Könnien tarinan ja soiton yhdistämiseen. Kiitos Yli-Rahnaston uudet ja vanhat mestarit. Odotamme lisää upeita tulkintojanne.

Seinäjoen kaupunki hyväksyi vieraanvaraisuushakemuksemme yrittäjyyden ja kekseliäisyyden strategian tukemisesta. Saimme nauttia kaupungin tarjoaman maljan ja kuulla kaupungin edustajan, valtuutettu Johannes Karhun esittämät kaupungin terveiset ja tervehdykset Könneille. Kiitos Seinäjoki ja kiitos Johannes Karhu.

Seinäjoen oppaiden mainiot ja osallistujien kiittämät opastukset kaupungilla ja etenkin Törnävän kartanon 3+1 Könnin kellojen esittelijöinä jäävät monen osallistujan mieleen vahvistaen uusia ajatuksia. Kiitos Seinäjoen oppaille, Härmän liikenteen hyville kuskeille ja Visit Lakeudelle.

Kokous kokonaisuutena henkii könniläistä asennetta: kannustusta uuteen ja uudenlaisiin avauksiin todellisuuden ja tulevaisuuden ajattelussa – avaruuteen.  Kiitos oltermannit yhteen puskemisesta, kiitos Hannu Kumpula tietoteknisestä tuesta ja kiitos osallistujat mainiosta tunnelman luomisesta. Kolmen vuoden kuluttua uusin ajatuksin kohtaamme Könnin sukukokouksessa taas jossakin päin Suomea. Tervetuloa mukaan taas! Osallistumaan ovat tervetulleita kaikki suvun jäsenet ja suvun tarkoitusperät hyväksyvät ihmiset.

Sirkka Kumpula ja Vuokko Palonen