IV sukukokous 1967 Vaasassa

Elokuussa 1967 Könnin sukukokous järjestettiin Vaasassa. Sukukokouksen ohjelmaan kuului myös tutustuminen Pohjanmaan museoon ja tutustuminen sukuun liittyviin nähtävyyksiin Mestari-Könni Kosti Könnin johdolla. Ohjelmassa oli myös retki suvun kantatilalle Yli-Könnille Ilmajoelle. Sukukokouksen pöytäkirja ja Mestari-Könnin puhe ovat säilyneet suvun tapaamisesta.

Sukukokouksen uutisointi: Sanomalehti Ilkka 15.8.1967

Könnin kellomestarin jälkeläiset sukukokouksessa

Könnin suvun sukukokous pidettiin viime sunnuntaina Vaasassa. Koolla oli 150 Könnin kellomestarien jälkeläistä maakunnasta ja eri puolilta maata.

Ennen varsinaista yhdessäoloa käytiin Pohjanmaan museossa, jossa tutustuttiin museon kokoelmiin ja erikoisesti könniläismuistoihin, joista etenkin mestarien harvinaiset taskukellot ja pöytäkellot saivat kiinnostusta osakseen.

Ennen puoltapäivää kokoonnuttiin ravintola Centralin sukukokoukseen ja yhteiselle aterialle. Mestari-Könni Kosti Könni avasi kokouksen ja sen puheenjohtajaksi kutsuttiin fil.maist. Veikko Loppi Helsingistä ja pöytäkirjan pitäjäksi johtaja Ilmari Koskenkorva Seinäjoelta. Mestari-Könni luki oltermannikunnan kertomuksen suvun yhteistoiminnasta Seinäjoella seitsemän vuotta sitten pidetyn sukukokouksen jälkeen. Merkittävänä harvinaisuutena mainittiin kertomuksessa nelisen vuotta sitten valmistettu ja esitetty laaja TV-ohjelma Könnin mestareista ja heidän töistään.

Suvun asioita hoitava keskuselin oltermannikunta valittiin kokonaisuudessaan uudelleen seuraavaan sukukokoukseen asti. Siihen kuuluvat Mestari-Könninä toimituspäällikkö Kosti Könni, oltermanneina ev.luutn. Yrjö Könni, dipl.ins. Yngve von Schantz, fil.maist. Lauri Lehto ja professori Mauri Pohto Helsingistä, maanviljelijät Paavo Latva-Kokko ja Eero Siltaloppi Ilmajoelta, pankinjohtaja Jussi Jouppi Seinäjoelta ja kansakoulunopettaja Antti Opas Kauhajoelta.

Keskusteltiin eräistä suvun vastaiseen yhteistoimintaan liittyvistä asioista, joitten suhteen jatkotoimet jätettiin oltermannikunnan huoleksi.

Iltapäivällä lähdettiin autokaravaanina retkelle suvun kantataloon Ilmajoen Yli-Könnille. Kauniin ilman vallitessa vietettiin puolentoista vuosisadan ikäisessä kantatalossa useita tunteja vilkkaasti seurustellen, taloon tutustuen ja isäntäväen rouva Helmi Könni-Vappulan ja oltermanni Yrjö Könnin vieraanvaraisuudesta nauttien. Harvinaisen reipas kokoiltapäiväinen yhdessäolo päättyi iltaan mennessä, jolloin kymmenet autot suuntasivat matkansa kotitienoille.