XII sukukokous 2003 Kuortaneella

Könnin sukukokous järjestettiin vuonna 2003 Kuortaneella ja paikkana oli Kuortaneen Urheiluopisto. Sukukokoukseen osallistui noin 100 könniläistä. Sukukokouksen yhteydessä järjestettiin valokuvaaja Esko Koiviston Aikarauta -valokuvanäyttely.

Sanomalehti Ilkka 11.8.2003 uutisoi sukukokouksesta. Pian sukukokouksen jälkeen 14.8.2003 oli samassa lehdessä myös toinen artikkeli ”Könnien kellomestarit tutkimuskohteeksi”.

Sukukokouksen pöytäkirjamerkinnät

Läsnä oli noin 100 könniläistä sekä kellomuseon asiantuntija Veikko Ahoniemi

Kokouksen avaus Mestari-Könni Pekka Könni

Kokouksen puheenjohtajaksi kutsuttiin Lauri Jouppi ja sihteeriksi Sirkka Kumpula

Kuortaneen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ilmari Niemelän puheenvuoro

Oltermannikunnan kertomus, Mestari-Könni

Lauri Jouppi esitteli I oltermannin selvityksen taloudellisesta tilanteesta

Mestari-Könniksi valittiin edelleen Pekka Könni. Edellinen oltermannikunta valittiin jatkamaan sillä muutoksella, että Liisa Ihamäki esitti tilalleen valittavaksi Vuokko Palosen Vaasasta, mikä hyväksyttiin.

Seuraavan sukukokouksen paikaksi sovittiin keskustelun jälkeen Seinäjoki tai Ilmajoki vuonna 2006. Keskustelussa todettiin, että paikalla oli neljä suvun jäsentä, jotka olivat osallistuneet suvun ensimmäiseen sukukokoukseen v. 1947 Helsingissä.

Evästyksiä oltermannikunnalle: Ehdotettiin sukutietojen keräämistä tietokoneelle. Eri lehtiin toivottiin enemmän suvun asioiden tiedottamista, sukukokousasioista mielellään viimeistään jo kokousta edeltävänä huhtikuuna. Helsinkiin on tulossa sukumessut, jossa on myös Suurilmajoen osasto.

Puheenjohtaja Lauri Jouppi päätti sukukokouksen

Kokouksen jälkeen Matti Yli-Rahnasto perheineen esitti könniläisiä polskia vuonna 1809 julkaistusta Samuel Rinta-Nikkolan laulukirjasta: Aleksanteri Könnin polska, kirkkoherra Wegeliuksen polska ja Könnin faarin polskan.

Veikko Ahoniemi esitteli Könnin kellojen inventointia. Mm. kuultiin, että epäselväksi on jäänyt, milloin aivan ensimmäinen Könnin kello on tehty. 1750-1760-luvuilla?! Tunnistettu vanhin kello on barokkityylinen neliskulmaisella kellotaululla varustettu Martin Viklundin kello 1770-luvulta.

Valokuvaaja Esko Koiviston valokuvanäyttely ”Aika Rauta” esillä kokoustiloissa. Nähtiin katkelma Ilmajoen nuorisoseuran ja kulttuuritoimen Museo- ja Maamiesseuran 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteuttamasta näytelmästä Kauas aika kulkee.